christmas-background-karacsonyi-hatterkep-2950010807
Kedves Vevőink!
Köszönjük, hogy egész évben megtiszteltek
termékeink és munkatársaink iránti bizalmukkal,
ezért hálánk jeléül fogadják karácsonyi ajándékunk:
10 % KEDVEZMÉNY minden webshopos készleten lévő termékünkre,
így alkatrészekre is.
Az akció 2022.12. 22 -ig érvényes. December 23 és január 5 között szünetel a csomagfeladás.
allasbanner
slide borteszt
slide stocker
MAX bemutató
previous arrow
next arrow
Kezdőoldal / Kertcentrum / Növényeink / Egynyári, kétnyári és cserepes virágok

Egynyári, kétnyári és cserepes virágok

Csak az egynyári és balkonnövények tudnak egész nyáron folyamatosan virágozni, ezért ez a növénycsoport a legalkalmasabb kertjeink épületeink intenzív díszítésére. Sokkal esztétikusabb és környezettudatosabb látványt nyújtanak azok a családi házak, éttermek, hotelek, amelyek ablakaiban balkonnövények virágfűzérei díszítenek.

Az egynyári és balkonnövényeket saját üvegházainkban termesztjük. Tavaszi szezonban április közepétől egészen nyár közepéig több tízezres virág készletből válogathat, nagyon versenyképes árakon. Eladóink készséggel állnak rendelkezésére, és segítenek önnek a megfelelő virágokat kiválasztani, pl. csüngő, félfutó vagy álló habitussal, akár árnyéki vagy napos virágágyásba.

Általános vagy muskátli virágföldbe ültessük a növényeket, és mivel az egynyári növényekről általánosságban elmondható, hogy magas tápanyagigényű növények, gondoskodnunk kell a folyamatos tápoldatozásukról is. A megfelelő vízellátásról gondoskodjunk, jellemzően napi egy öntözés szükséges, lehetőleg reggeli vagy esti órákban, de bizonyos ámpolnás növényeknek kánikulában, akár napi kétszeri öntözés is szükséges lehet.

 

 

 

Kétnyári növényeknek hívjuk azokat a virágokat, amelyek már augusztustól virágoznak, egészen következő nyár június végéig.  Jellemzően az egynyári virágágyások szerepét augusztus végétől a kétnyári virágbeültetések veszik át. Legjobban bevált kétnyári virág az árvácska melyből kisvirágú, és  nagyvirágú fajtasorozatot is termesztünk.